nu på morgonen har jag passat på att fylla på frysen med nya bakverk som sagt.
eftersom att jag själv inte är så jätteförtjust i bakverk så gör jag inte mer än att smaka på resultatet.
konstigt nog har jag aldrig varit förtjust i bullar, inte ens nybakta heller inte kakor i alla former och ännu mindre tårta, jag avskyr nämligen grädde. Yäääk!
men jag har tur att jag har nära och kära som är riktigt gottegrisar så det brukar aldrig förvaras länge i frysen, tar G med sig det till jobbet så är det slut på ett kick.. så hans kollegor är nog väldigt glad över att jag har just bakning som min hobby.
det bästa med dessa bullar är att man inte behöver knåda eller kladda med degen, utan det är mer som en smet man skjutsar ner direkt i formen och sen klickar i smörkrämen och in i ugen.. totalt är det en jäsningstid på 45 min... perfekt när man har lite tid men endå vill servera nybakta bullar.. och vad jag har fått höra är dessa att döda för, så goda är dem. :D
Philadelhiabullar i långpanna, 48 stycken
Bulldeg:
150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + till pensling
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gram smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 gram philadelphiaost
Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt.
Lös upp jästen i degvätskan.
Tillsätt ägg, socker och salt.
Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund.
Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så.
Låt degen jäsa i 30 minuter.
Platta sedan ut degen i en svart smord långpanna.
Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig.
Gör 48 hål (6x8) och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tesked i varje hål).
Jäs 15 minuter igen.
Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader.
Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.